فیلم سینمایی علاءالدین Aladdin
فیلم سینمایی علاءالدین (Aladdin) با واکنش مختلفی از سوی منتقدین جهان مواجه شده است زیرا منتقدین نسبت به کارگردانی فیلم، جلوهای ویژه “CGI” و روند داستانی فیلم انتقاداتی داشتهاند.
خلاصهای از داستان فیلم:
“داستان یک پسر سرکش، مهربان و تشنه قدرتی است که از مغازههای شهر آگرابا دزدی می کند و به طور تصادفی، چراغ جادویی پیدا می کند که توانایی محقق کردن آرزوهایشان را دارد و …”
کارگردان: Guy Ritchie
نویسنده: John August و Guy Ritchie
ستارگان: Will Smith، Mena Massoud، Naomi Scott، Marwan Kenzari، Navid Negahban، Nasim Pedrad و Billy Magnussen
ژانر: ماجراجویی، فانتزی، موزیکال و کمدی
امتیاز: 7.3 / 10 (IMDb)
مدت پخش: 128 دقیقه
تاریخ اکران: 24ام می سال 2019 میلادی
کشور: ایالات متحده آمریکا
زبان: انگلیسی
کمپانی تولید کننده: Walt Disney Pictures و Rideback
کمپانی توزیع کننده: Walt Disney Studios و Motion Pictures
هزینه ساخت فیلم: 183 میلیون دلار
فروش گیشه: 1.035 میلیارد دلار
نقد فیلم سینمایی علاءالدین
کمپانی دیزنی!! بله، این گونه که به نظر می رسد، کمپانی دیزنی در سالهای اخیر به یکی از بهترینها و برترینهای موجود در جهان تبدیل شده است. همکاری دیزنی با کمپانیهای دیگری مانند مارول استودیو و انتشار فیلمهایی مانند انتقام جویان(Avengers)، جنگ ستارگان (Star Wars) و … سودهای کلانی را برای این کمپانی به همراه داشته است. در نهایت، کمپانی دیزنی در دو سال اخیر، جهش چشمگیری پیدا کرده و به نقطه بسیار عطفی رسیده است.
نقد فیلمهای کمپانی دیزنی
فیلمهای سینمایی “Captain Marvel” و “Star Wars: The Last Jedi” کمپانی دیزنی، با واکنشهای مختلفی از سوی منتقدین روبرو شدهاند و این واکنشها تا حدی قابل پیش بینی بودهاند.
انتقام جویان:پایان بازی، سودآورترین فیلم کمپانی دیزنی!
با تمام این شرایط، هیچ فیلمی مانند فیلم سینمایی انتقام جویان:پایان بازی (Avengers: Endgame) برای کمپانی دیزنی سودآور نبوده است زیرا این فیلم توانست عنوان پرفروش ترین فیلم سینمایی تاریخ را به نام خود ثبت کند.
لایو اکشن شیر شاه
لایو اکشنهای کمپانی دیزنی نیز در سال 2019 میلادی، با استقبال خوبی از طرف تماشاگران مواجه شدهاند و یکی از این لایو اکشنها، لایو اکشن شیر شاه (The Lion King) بوده که توانسته به پرفروش ترین انیمشن تاریخ سینما جهان تبدیل شود.
فیلم سینمایی علاءالدین
از همه اینها که بگذریم، به فیلم سینمایی علاءالدین که کمپانی دیزنی این فیلم را در تاریخ 24ام ماه می سال جاری (2019) منتشر کرده است، می رسیم.
هزار و یک شب!
فیلم سینمایی آمریکایی علاءالدین (Aladdin)، بازسازی لایو اکشن کمپانی دیزنی است که براساس انیمشن کلاسیک علاءالدین در سال 1992 میلادی که از شخصیتهای داستانی هزار و یک شب الهام گرفته، ساخته شده است.
انیمشن علاءالدین 1992!
انیمشن علاءالدین، به عنوان یکی از بهترین انیمشنهای سال 1992 میلادی شناخته شد و توانست عنوان پرفروش ترین انیمیشن تاریخ را به نام خود ثبت کند تا زمانی که انیمیشن شیر شاه در سال 1994 میلادی اکران شد!علاوه بر این، انیمیشن علاءالدین، اولین انیمیشن تاریخ بود که توانست به فروش گیشه نیم میلیارد دلار برسد.
Guy Ritchie کارگردان علاءالدین
فیلم سینمایی علاءالدین 2019 را Guy Ritchie کارگردانی کرده است. Ritchie یکی از کارگردانهای مطرحی است که فیلمهای سینمایی Two Smoking Barrels، Snatch، Sherlock Holmes و King Arthur: Legend of the Sword را نیز کارگردانی کرده و نقدهای مثبتی را از سوی منتقدین به دست آورده است.
نحوه آشنایی علاءالدین و پرنسس جاسمین
فیلم سینمایی علاءالدین درمورد پسر جوانی به نام علاءالدین است که همراه با میمون خود از خیابانهای شهر آگرابا دزدی می کند. در یکی از روزها، دختری با دیدن بچههای گرسنه از مغازهای نان برمی دارد و به آن بچهها می دهد! به همین دلیل نیز این دختر به عنوان دزد شناخته می شود. در این میان علاءالدین این دختر را با روشهای هیجانی خود نجات می دهد. دختر خود را به عنوان ندیمه پرنسس جاسمین (یاسمین)، پرنسس شهر آگرابا معرفی می کند در حالی که او خود پرنسس در لباس مبدل است.
علاءالدین و جاسمین به سرعت با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند ولی از آنجایی که علاءالدین یک شاهزاده نیست، این دو نمی توانند با یکدیگر ارتباطی داشته باشند (علاءالدین بعدها متوجه می شود که او خود پرنسس جاسمین است).
چراغ جادو!
در همین بین نیز، جعفر (وزیر سلطان) به دنبال شخصی است که بتواند به غار عجیب برود و از آنجا، چراغ جادو را پیدا کرده و برایش بیاورد. جعفر می خواهد با به دست آوردن چراغ جادو، سلطان شهر آگرابا شود. جعفر به علاءالدین این وعده را می دهد که در ازای پیدا کردن چراغ جادو، ثروت عظیمی را به علاءالدین بدهد تا او بتواند از پرنسس جاسمین خواستگاری کند.

غول چراغ جادو
اما جعفر به علاءالدین خیانت می کند و علاءالدین هم چراغ جادو را پیش خود نگه می دارد و غول درون چراغ جادو را خود آزاد می کند (ویل اسمیت نقش غول چراغ جادو را بازی می کند). جینی (غول چراغ جادو) به علاءالدین می گوید می تواند سه تا از آروزهای او را محقق کند؛ علاوه بر این، غول چراغ جادو فیلم ما به علاءالدین کمک می کند تا بتواند محبت جاسمین را نیز به دست آورد.
بیشتر مردم، این داستان را از مدتها قبل می دانند. با این که سالها از اکران انیمیشن علاءالدین می گذرد (1992) این انیمیشن هنوز هم طرفداران زیادی دارد.
مقایسه فیلم سینمایی علاءالدین 2019 با نسخه اصلی!
فیلم سینمایی علاءالدین 2019 بسیار شبیه به نسخه اصلی بوده و از نقطه اصلی داستان فاصله نمی گیرد. موسیقی داستان، نوع لباس پوشیدن و شخصیتهای این فیلم همان شخصیتها، لباسها و موسیقی نسخه اصلی است. اما با این شرایط، روند داستان تغییراتی کرده است! نسخه اصلی علاءالدین 90 دقیقه بوده، در حالی که لایو اکشن این فیلم در سال 2019، 128 دقیقه است.
فیلمنامه ضعیف
یکی از نقاط ضعف و مورد انتقاد این فیلم، فیلمنامه ضعیف آن است. John August فیلمنامه نویس علاءالدین، فیلنامههای معروفی مانند Big Fish، Charlie and the Chocolate Factory و Frankenweenie for Tim Burton را نیز به نگارش درآورده است؛ اما معلوم نیست چرا کارش در این فیلم با عملکرد ضعیفی همراه بوده است.
نخستین همکاری August با Guy Ritchie در فیلم سینمایی علاءالدین بدتر از این نمی شد! این فیلم پر از جوکهای بی مزه، نکات بی معنی و دیالوگهای بی پرده بوده است. یکی از شوخیهای بی مزه و طولانی که در این فیلم وجود داشت، شوخی با مربا بود. شوخی با این کلمه در طول فیلمها چند بار مطرح شده است.
جهت گیری اشتباه!
جهت گیری Ritchie در فیلم علاءالدین دچار ضعف است و این گونه که به نظر می رسد، Ritchie و August نمی دانند که داستان اصلی علاءالدین چیست! قطعا درمورد مربا نبوده است.
کارگردانی ضعیف!!
علاوه بر اینها، قصه گویی و استمرار کلی فیلم، به هیچ وجه نتیجهای ندارد. به عنوان مثال، در یک صحنه از فیلم، طوطی جعفر توانایی حمل چراغ جادو را ندارد در حالی که در صحنه بعدی، این طوطی بدون هیچ مشکلی و به راحتی چراغ جادو را با خود به پرواز درمیآورد. متاسفانه، مشابه چنین صحنههایی به طور مکرر در فیلم رخ می دهند! سوالی که مطرح می شود این است، چگونه فیلمساز با تجربهای مانند ریچی یا حتی استودیو فیلمسازی به این صحنهها دقت نکردهاند و به راحتی از آنها گذشتهاند؟؟ در نهایت، بروز چنین خطاها و اشتباهاتی به کارگردان فیلم باز می گردد و به راحتی هم نمی توان از آنها گذشت! این تفکر درست است که نمی توان وقایع یک انیمیشن را به صورت دقیق، با همان اتفاقات به یک فیلم لایو اکشن منتقل کرد؛ اما باید به موارد مورد نظر هم دقت کرد.
بازیگران علاءالدین
حال به سراغ بازیگران این فیلم می رویم. دو کاراکتر فیلم سینمایی علاءالدین، بازی ضعیفی دارند. یکی از این بازیگران منا مسعود (به انگلیسی Mena Massoud)، بازیگر نقش علاءالدین است. بیشتر بازی منا مسعود در طول فیلم، با عملکرد ضعیفی همراه است. البته تمام این تقصیرات به گردن منا مسعود نبوده و فیلمنامه ضعیف این فیلم هم در آن نقش داشته است. علاوه بر منا مسعود، مروان کنزاری (به انگلیسی Marwan Kenzari) بازیگر نقش جعفر نیز با نسخه انیمیشن اصلی علاءالدین اصلا قابل مقایسه نیست. به عبارتی دیگر، ترس و تهدیدی که کاراکتر جعفر در نسخه انیمیشن علاءالدین به تماشاگران خود وارد می کند، بسیار رعب آور و وحشتناک است، در حالی که مروان کنزاری این ترس و رعب را در فیلم سینمایی علاءالدین به تماشاگران وارد نمی کند (کاراکتر جعفر به اشتباه انتخاب شده است). کاراکتر جعفر در فیلم سینمایی علاءالدین، زیاد منفی به نظر نمی رسد و به همین خاطر هم، تماشاگر احساس نمی کند که دشمن اصلی و خطرناک علاءالدین، همان جعفر است!!
بازی ویل اسمیت، بهترین بازی فیلم است!
برخلاف بازی کاراکترهای مرد، بازی نائومی اسکات (به انگلیسی Naomi Scott) کاراکتر پرنسس جاسمین بسیار عالی و ستودنی است. ریچی در طول فیلم تلاش می کند، قدرت دختر بودن را به پرنسس جاسمین القا کند که در این کار نیز موفق است. یکی از بهترین بازیها در فیلم علاءالدین، بازی ویل اسمیت (به انگلیسی Will Smith)، بازیگر نقش غول چراغ جادو یا همان جینی است. بازی ویل اسمیت در این فیلم عالی است اما به پای رابین ویلیامز (به انگلیسی Robin Williams) در فیلم 1992 نمی رسد. به طور کلی، ویل اسمیت یک فرد کاریزماتیک است و او آن کاریزما و خود ستایی را به نقش می آورد. در نهایت، هنگامی که جینی بر روی پرده است، فیلم سینمایی علاءالدین بهترین فیلم در نوع خود است.
منبع: cinemasmack
News predator
با تمام این تفاسیر، News predator به تمام خوانندگان این مقاله توصیه می کند به دور از تمام نقدهایی که خواندهاند و با خیالی آسوده، به تماشای فیلم سینمایی علاءالدین محصول سال 2019 میلادی بنشینند. در کل فیلم سینمایی علاءالدین، جذاب، شاد، دیدنی و پر از صحنههای جالب است که به مدت 128 دقیقه مخاطبان را درگیر خود می کند و لحظات شادی را برای آنها می سازد.