چیزی به معرفی و انتشار گوشی پرچمدار گوگل پیکسل 4 باقی نمانده است. در این مطلب هر آنچه درباره گوشی جدید گوگل Pixel 4 میدانیم و انتظار داریم را با هم مرور میکنیم و به بررسی جزئیاتش این گوشی پرچمدار می پردازیم.
شرکت گوگل در اقدامی عجیب چند ماه پیش تصویر رسمی از گوشی پیکسل ۴ را توییت کرده بود. با این اقدام گوگل دیگر گوگل پیکسل 4 یک راز پنهان نیست و تقریبا همه میدانند که این گوشی هوشمند جدید چه ظاهر و ویژگیهایی دارد.

البته علت این اقدام گوگل به خاطر نزدیک بودن تاریخ انتشار گوگل پیکسل 4 نبود بلکه بیشتر به این خاطر بود که این غول جستجو نمیخواست که ماهها موضوع بحث و گمانهزنیهای بیپایه و اساس درباره ظاهر و ویژگیهای گوشی جدیدش در دنیای فناوری باشد.
هرچند این اقدام گوگل در انتشار تصاویر و اطلاعات و ویژگیهای دوربین گوشی جدید خود در فاصله زیادی تا عرضه نهایی و رسمی این پرچمدار تازهنفس بخشی از لذت و هیجان مربوط به رونمایی از این پرچمدار را از بین برده است و دیگر خبری از بحثهای «اما و اگر» درباره دوربین مربعی شکل برجسته و برآمده روی قاب پشتی گوشی نخواهد بود.
خط تولید پیکسل از زمان شروع در سال 2016 تا به امروز نقش پررنگی در تقویم رونمایی گوشیهای هوشمند داشته است. گوشیهایی با انواع ویژگیها و نرمافزارهای مختلف که مسیر طولانی و پرتلاشی را پشت سر گذاشتند تا به جایگاه کنونی رسیده و مورد تحسین جامعه فناوری قرار بگیرند.
البته نمیتوان گفت که گوگل فاتح بزرگ این میدان شده و رقابت به پایان رسیده است، بلکه برای برآورده ساختن انتظارات خط تولید پیکسل، گوگل باید همچنان روی پای خود ایستاده و به رقابت ادامه دهد. در ادامه در این مقاله مروری بر تمام اطلاعاتی خواهیم داشت که از گوشی پیکسل 4 در اختیار داریم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- تاریخ انتشار گوگل پیکسل 4
- قیمت گوگل پیکسل 4
- اخبار و شایعات پیرامون پرچمدار تازه گوگل
- انتظارات کاربران از محصول تازه گوگل
تاریخ انتشار گوگل پیکسل 4
سالها است که گوگل بهرسم عادت همیشگی رونمایی از سری پیکسل خود را در نیمه دوم سال انجام میدهد آن همزمانی که بازار داغ رونمایی از انواع گوشیهای هوشمند مختلف رقبا در نیمه نخست سال کمی آرام گرفته و ساکت میشود.
با نگاهی به گذشته و تاریخ رونمایی سری پیکسلهای قبلی گوگل انتظار میرود که باید در مهرماه سال جاری (اوایل اکتبر) منتظر رونمایی گوگل پیکسل 4 باشیم. همزمان گوگل فرصت را غنیمت شمرده و احتمالا چند سختافزار دیگر مثل پیکسل واچ (Pixel Watch) را عرضه میکند؛ ساعت هوشمندی که مدتهای طولانی بازار شایعات آن در میان علاقهمندان و کاربران دنیای فناوری داغ شده است. پس از رونمایی از پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال احتمالا در آبان ماه (اوایل نوامبر) شاهد عرضه این دو گوشی باشیم.

قیمت گوگل پیکسل 4
چند سالی است که قیمت گوشیهای پیکسل روند صعودی دارند و در هر سری تازه، قیمت گوشی بیشتر میشود. حال با توجه به ویژگیهای تازهای که به گوگل پیکسل 4 اضافهشده و تاکید کلی بر بهترین و کاملترین مدل از سری پیکسل، احتمالا گوشی پیکسل 4 یا حداقل مدل ایکس ال آن اولین گوشی از سری پیکسل خواهد بود که قیمت 1000 دلاری را پشت سر خواهد گذاشت. احتمالا مدلها بسته به ظرفیت حافظه به قیمتهای مختلف عرضه میشوند. در روزهای آینده و با نزدیکتر شدن به لحظه موعود و عرضه این پرچمدار جدید گوگل، اطلاعات بیشتری از آن منتشر خواهند شد.
اخبار و شایعات گوگل پیکسل 4
به لطف خود گوگل که تصویری از گوشی جدیدش را توییت کرده، حالا همه میدانیم که گوگل پیکسل 4 چه شکل و شمایلی خواهد داشت (حداقل پشت گوشی). بر اساس این تصویر توییت شده که در ابتدای مقاله مشاهده میکنید، در گوگل پیکسل 4 شاهد دوربین برآمده بزرگ مربع شکلی روی قاب پشتی گوشی خواهیم بود که پیش از انتشار توییت گوگل در شایعات مختلف دیده شده بود.
از زاویه نزدیکتر، دو دوربین درون این برآمدگی مشاهده میشوند؛ نوآوری که برای نخستین بار درگوشیهای سری پیکسل میبینیم. تا پیش از این سری پیکسل از یک دوربین اصلی روی قاب پشتی استفاده میکرد. در طراحی جدید، فلاش دوربین زیر این دوربینها و سنسور دیگری بالای این قاب مربعی دوربین قرار گرفتهاند. احتمال میرود یکی از این دوربینها 12 مگاپیکسلی به عنوان لنز اصلی و دیگری 16 مگاپیکسلی تله فوتو با زوم اوپتیکال 5x باشند.

عکاسی بخش دیگری است که گوشیهای گوگل قرار است اپل و سامسونگ را به چالش میکشد. کد مخفی پیدا شده در اپلیکیشن دوربین گوگل نشان میدهند که گوگل پیکسل 4 احتمالا از یک دوربین دارای گستره رنگ P3 استفاده خواهد کرد. این سیستم، گستره رنگی را 25 درصد بیشتر از نوع سنتی sRGB ثبت میکند.
یک منبع موثق هم ادعا کرده است که دوربینهای گوشی پیکسل 4 دارای حالتی به نام موشن (Motion Mode) خواهد بود که به کاربر اجازه میدهد از اشیا یا افراد متحرک با پس زمینه تار عکس بگیرد. علاوه بر این، این گوشی از نسخه پیشرفته حالت شب (Night Sight) استفاده میکند. حالت شب به کاربران اجازه میدهد که تصاویر مناسبی را در شرایط کم نور ثبت کنند که قرار است در گوشیهای گوگل پیکسل 4 بهتر هم بشود. آستروگرافی شاخهای از عکاسی است که به ثبت تصاویر از ستارگان مربوط میشود. به نظر میرسد گوگل قرار است با این ویژگیها به تبلیغ دوربین Pixel 4 بپردازد.

تصویری که توسط XDA در ویبو کشف شده است، نشان میدهد که گوگل پیکسل 4 دارای زوم 8x با ترکیبی از زوم اوپتیکال 5x و زوم Super Res گوگل خواهد بود. در تصویر دیگری هم رم 6 گیگابایتی این گوشی را نشان میدهد که در مقایسه با رم 4 گیگابایتی گوشیهای کنونی، 2 گیگابایت بیشتر است. این تصاویر هم اکنون از این وبسایت حذف شده است.

نکته مهم دیگری که با دیدن تصویر رسمی گوگل پیکسل 4 متوجه میشویم، نبود حسگر اثرانگشت در این گوشی هوشمند است. تا به امروز تمام گوشیهای سری پیکسل مجهز به حسگر اثرانگشت روی قاب پشتی بودند. حال این تصویر نشان میدهد که احتمالا کاربران باید منتظر گوشی گوگل پیکسل 4 با حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر باشند. نظریهای که بهخوبی در کنار تصاویر رندر لو رفته از دوربین مربعی شکل گوگل پیکسل 4 حاوی دو یا سه لنز قرار میگیرد.
احتمالا روی قاب جلویی گوشی شاهد یک بریدگی روی نمایشگر (ناچ)، لبه، بلندگو و حسگر اثرانگشت درون صفحه خواهیم بود. هرچند چنانچه گوگل بخواهد بجای حسگر اثرانگشت سراغ تشخیص چهره، تشخیص عنبیه یا صوتی برود دیگر خبری از حسگر اثرانگشت در پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال نخواهد بود.

از سوی دیگر ممکن است که گوگل همانند آنر ویوو 20 (Honor View 20) و گلکسی اس 10 سامسونگ (Samsung Galaxy S10) سراغ طراحی حفره روی نمایشگر برود. البته تمام این حدس و گمانها از روی تصویر منتشر شده از محافظ نمایشگر این گوشی است که اسپیکرهای استریو و صفحه نمایش تخت بدون حاشیه را نشان میدهد.
تصویری نیز از گوگل پیکسل ایکس ال 4 لو رفته که دوربین لنز دوگانهای در گوشه سمت راست نمایشگر را نشان میدهد. هرچند حالا انتشار تصاویر رسمی این دو پرچمدار گوگل توسط خود این سازنده همچون آب سردی بود بر پیکر تمام شایعات و ادعاهایی که تا به امروز درباره این دوگوشی در دنیای فناوری دستبهدست میشدند. حالا دیگر میدانیم که تصویر لو رفته زیر واقعیت ندارد.

درواقع بر اساس شایعات و شنیدهها ظاهرا گوگل در حال کار روی سه مدل پیکسل 4 بود تا اینکه نهایتا مدل دوربین مربعی به تصویب رسید، به همین خاطر احتمالا تصاویر بالا مربوط به یکی از این سه مدل احتمالی باشند. شنیدهها حاکی از ایناند که گوشی پیکسل 4 با نمایشگر 5.7 اینچی امولد دارای رزولوشن 1080×2280 و پیکسل 4 ایکس ال با نمایشگر 6.3 اینچی امولد دارای رزولوشن 1440×3040 عرضه خواهند شد (در مقایسه با پیکسل 3 با نمایشگر 5.5 اینچی و نمایشگر 6.3 اینچی پیکسل 3 ایکس ال). هر دوی این گوشیها دارای نسبت ابعاد 19:9 خواهند بود. همچنین گفته میشود نرخ رفرش صفحه نمایش، 90Hz خواهد بود که 50 درصد سریع تر از گوشیهای کنونی است. این یعنی شاهد انیمیشنها و اسکرول کردنهای روانتر خواهیم بود.

در همین منابع خبری ابعاد پیکسل 4 برابر با 147.0×68.9×8.2 میلی متر (یا ضخامت 9.3 میلیمتر با در نظر گرفتن برآمدگی دوربین عقب) عنوانشده است و ابعاد گوگل پیکسل 4 ایکس ال هم برابر است با 160.4×75.2×8.2mm که در قسمت برآمدگی دوربین به 9.3 میلیمتر میرسد.
ظرفیت باتری – پردازنده – حافظه رم
گفته میشود ظرفیت باتری گوشیهای گوگل پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال به ترتیب 2800 میلی آمپر ساعت و 3700 میلی آمپر ساعت باشند. بنچمارک گیکبنچ گوگل پیکسل 4 نیز منتشر شده است که طبق آن این گوشی مجهز به پردازنده اسنپدراگون 855 و حافظه رم 6 گیگابایتی است که نسبت به حافظه 4 گیگابایتی پیکسل 3 ارتقا یافته است. همچنین این گوشی با اندروید Q کار میکند.

پرچمدار تازه گوگل در این بنچمارک نمره تکهستهای 3296 و امتیاز چندهستهای 9235 را کسب کرده است که برای یک گوشی پرچمدار طبیعی است که باید چنین امتیازی کسب کند. البته باید گفت که مشخصات نرمافزاری و سختافزاری عنوانشده در بنچمارک تا پیش از انتشار این محصول هستند و قطعا پس از عرضه امتیازات بهتر میشوند.

اخبار عجیبوغریبی در رابطه با این گوشیها در میان علاقهمندان دنیای تکنولوژی پیچیده بود که گوگل پیکسل 4 بهجای کلیدهای مکانیکی مجهز به کلیدهای خازنی خواهد بود. هرچند تصویری که خود گوگل بهعنوان تصویر رسمی از پرچمدار تازهاش منتشر کرده کاملا این اخبار ضدونقیض را رد میکند. در تصویر منتشره کلیدهای کناره گوشی موید استفاده از کلیدهای مکانیکی هستند.
احتمالا هدف استفاده از کلیدهای خازنی این بوده که کاربر بتواند با فشردن هرجایی از طول قاب موبایل Active Edge (دستیار گوگل که با فشردن قاب گوشی اجرا میشود و در تمام مدلهای قبلی پیکسل مشاهده میگردد) را فعال کند، این کار همچنین باعث بهتر شدن طراحی این گوشی میشد. هرچند تصویر لو رفته خلاف حدس و گمانها کلیدهای فیزیکی را نشان میدهد؛ پس نمیتوان این خبر را جدی گرفت. در همین منبع خبری عنوان شده که اسپیکر گوشی روی قاب جلویی قرار میگیرد و دوربین جلو نیز در حفرهای روی نمایشگر طراحی شده است. و نهایتا، کدی که به منبع باز اندروید اضافهشده نشان میدهد که گوگل پیکسل 4 احتمالا از دو سیمکارت پشتیبانی خواهد کرد یک سیمکارت معمولی و یک سیم کارت ای سیم (eSIM).

از گوشی پیکسل 4 چه انتظاراتی داریم
هرچند تا به این لحظه اطلاعات زیادی درباره گوگل پیکسل 4 در دسترس نیست، اما میخواهیم این پرچمدار تازه گوگل ویژگیها و مشخصات زیر را داشته باشد:
دوربین اصلی (پشتی) چندگانه
شرکت گوگل از زمان شروع سری پیکسل نهتنها تواناییهای دوربین تک سنسوری را به رخ کشیده است، بلکه تعریف جدیدی برای دوربین تک لنزی گوشیهای هوشمند ارائه کرده است.
گوشی پیکسل ۳ با تدابیری چون زوم Super Res و عکاسی در شب توانسته بدون تلاش زیاد در سال 2018 رقبایی چون هواوی، اپل و سامسونگ را پشت سر بگذارد. هرچند حالا که با پیدا شدن سروکله رقبای سرسختتری همچون هواوی پی 30 پرو (Huawei P30 Pro) بازار رقابت داغتر شده است و گوگل دیگر نمیتواند با تکیه به افتخارات گذشته خود به مسیر موفقیت ادامه دهد. در تصویر منتشر شده هم شاهد چندگانه بودن دوربین اصلی هستیم.
قطعا جای تعجبی نخواهد بود اگر ویژگی نرمافزاری جدیدی به پیکسل 4 اضافه شود که قاعده بازی را به هم بریزد. ویژگیهای زیادی مثل زاویه فوق عریض (اولترا واید)، زوم تله فوتو، و مونوکروم هستند که میتوان به این مدل اضافه کرد؛ درنتیجه امیدواریم که گوگل گزینههای موجود روی میز را امتحان کند، قطعا نتیجه تماشایی خواهد بود.
بدون بریدگی (ناچ)

تمام علاقهمندانی که مدل و طراحی گوشیهای هوشمند را دنبال میکنند میدانند که سال 2018 سال ناچ بود. فرقی نداشت که نمایشگر گوشی چه اندازهای باشد؛ تمام سازندگان با پیروی از طراحی آیفون 10 اپل (Apple iPhone X) از این روند برای طراحی نمایشگر گوشیهای هوشمندشان استفاده کردند.
بخصوص پیکسل ۳ ایکس ال گوگل که مثال افتضاح از طراحی نامناسب ناچ است که در مقایسه با سایر گوشیهای هم رده دارای ناچ بزرگتری است. انتظار داریم که گوگل امسال بیخیال استفاده از ناچ روی نمایشگر شود و با استفاده از دوربین درون حفره نمایشگر یا دوربین کشویی دیگر سراغ حاشیههای بزرگی نرود که در پیکسل 3 شاهد بودیم.
حافظه رم بیشتر
هرچند گوگل پیکسل 3 تجربه نرمافزاری لذت بخشی برای کاربرانش محسوب میگردد، اما این گوشی چندان بیحرف و حدیث هم نبود؛ بخصوص در بخش حافظه داخلی رم که سروصدای زیادی ایجاد کرد.
بیشتر کاربران در همان هفته نخست استفاده از این گوشی اعلام کردند که اپلیکیشن دوربین بهقدری از حافظه گوشی را اشغال میکند که بهناچار سایر اپلیکیشنها بسته میشوند. شاید این مشکل در گوشیهای ارزانقیمت و اقتصادی که حافظه رم کوچکی دارند قابلاغماض باشد اما مطمئنا در گوشی پرچمدار یک اشتباه نابخشودنی محسوب میشود. انتظار میرود که در پیکسل 4 حداقل حافظه رم 6 گیگابایتی با یک پردازنده قدرتمند داشته باشیم تا مشکل عملکرد بد و ضعیف سری پیکسل قبلی فراموش شود.

اسپیکرهای استریو
اسپیکرهای استریو که معمولا روی قاب جلویی گوشی تعبیه میشوند سرنوشت عجیبی دارند. هرچند که استفاده از این اسپیکرها روی هر گوشی بسیار به مذاق طرفداران و کاربران خوش آمده است، اما همیشه در طراحیها به خاطر کمبود فضا و صرفهجویی نخستین گزینه حذف شده همین اسپیکرها بودند.
مثلا در سال 2019 این ویژگی از بسیاری از گوشیهای محبوب حذف شده و در برخی موارد، به جای آن اسپیکر زیر نمایشگر استفاده شد. اما به خاطر کیفیت صوتی این اسپیکرها و لذت تجربه شنیداری بهتر، انتظار داریم که اسپیکرهای استریو همانند پیکسل 3 در پیکسل 4 نیز حفظ شوند.
طول عمر بیشتر باتری
بیشتر پرچمداران سال 2019 مجهز به باتریهای بزرگ هستند، در اندازههایی که در چند سال اخیر شاهدش نبودهایم. هرچند که گوگل علیرغم ادعای بهبود کارایی محصولاتش طی سالهای اخیر، هنوز هیچ اقدامی در راستای بهبود اندازه باتری گوشیهایش انجام نداده است. با توجه به اینکه نشانههای اولیه خوبی درراهاند که پردازنده اسنپدراگون 855 بسیار کارآمدتر و بهتر از اسنپدراگون 845 است، انتظار داریم که گوگل همین مسیر را تا انتها دنبال کند. انتظاری که کاربران از سری پیکسل دارند، نگه داشتن شارژ برای چند روز بهجای چند ساعت است. آرزویی که امیدواریم گوگل آن را محقق کند.
رویاهای بزرگ (استدیا)

اوایل سال 2019 شرکت گوگل با معرفی پلتفرم استریم بازی خود به نام «استدیا» (Stadia) همه را شگفت زده کرد، پلتفرمی که از فناوری متراکم سازی استفاده کرده تا سرویسی را در اختیار همه قرار دهد.
گوگل قول داده بود که این سرویس را برای تمام دستگاههای مختلف، موبایل، کنسول بازی و … عرضه کند. هرچند که استفاده از آن برای موبایلها مسئله نسبتا پیچیدهتری است، چراکه علیرغم اینکه بهکارگیری این سرویس در دستگاههای اندرویدی آرزو و رویای آینده است، در حال حاضر مسئله این است که این ویژگی صرفا به دستگاههای پیکسل محدود میشود.
حال با توجه به این نکته امیدواریم که گوگل این مفهوم را تا جایی که امکان دارد گسترش دهد. درواقع انتظار و خواسته ما از گوگل، توجه بهتر به عملکرد شبکه و دستگاههای جانبی شبکه است. همان کاری که شیائومی با گوشیهای گیمینگ بلک شارک (Black Shark) خود انجام داده است که صرفا دسته لمسی برای سیستم کنترل پیچیده کافی نیست و باید از دستگاه جانبی اختصاصی نیز استفاده شود.
تنوع رنگی بیشتر
در هرجایی از محیط کار گرفته تا خانه، گوشیهای سیاه و سفید بهترین انتخاب هستند. ساده و شیک که خود را متمایز از بقیه میکنند. بدون تردید گوشیهای سری پیکسل توجه ویژهای به این گروه از افراد دارند هرچند درگذشته با مدل «Really Blue» نسبتا افراط کرده بود.
حالا پس از گوشیهای آیفون ۱۰ آر (iPhone XR) و سامسونگ گلکسی اس 10 انتظار داریم که پیکسل 4 با رنگی نسبتا غیرمعمول به میدان رقابت بیاید. سبز، آبی، زرد یا هر رنگ دیگری فرق نمیکند، هرچه که مدل جدید باید رنگی متمایز با رقبا داشته باشد.
ساخت محکمتر

بههیچوجه نمیتوان گفت که گوشی پیکسل 3 در مقایسه با سریهای قبلی بهتر ساخته شده است. قسمت عقب به ظاهر سفت و سخت آن به راحتی و بیشتر از آنچه انتظار میرفت خراش برمیدارد. این یعنی کاربرانی که مبلغ هنگفتی در ازای گوشیهای جدید براق و درخشان گوگل پرداخت کردهاند باید پیش از اینکه خیلی دیر شود برای محافظت از بدنه حساس گوشی از قاب استفاده کنند.
حالا انتظار کاربران دنیای فناوری از گوگل این است که در گوشی جدید خود از چیز محکمتری مثل فلز یا هر چیز دیگری برای بدنه محصول استفاده کند تا بتوانیم با خیال راحت و بدون دغدغه هرجایی که میخواهیم از گوشیمان استفاده کنیم.
با تمام این اوصاف، اخبار و شایعاتی که در رابطه با مدل و ویژگیهای پرچمدار جدید گوگل منتشرشدهاند باید تا عرضه نهایی و رسمی این محصول منتظر ماند و دید که شرکت گوگل کدام یک از انتظارات کاربران و علاقهمندان منتظر و مشتاقش را برآورده میکند.
احتمالا در این مدت تا زمان عرضه نهایی محصول هرروز اخبار و شایعات تازهای منتشر خواهند شد. برای آگاهی از جدیدترین اخبار درباره این پرچمدار گوگل با سیگاتک همراه باشید.
با سیگاتک مغزتو پرکن