این لپ تاپ لنوو Thinkpad W520 در سال 2013 در یک فروشگاه فروش لپ تاپ های لنوو آتش گرفت ولی نمایشگر، مادربورد و هارد دیسک آن سالم مانده و تا الان کار میکنند. این لپ تاپ برای نمایش دوام لپ تاپ های لنوو در ویترین این فروشگاه قرار داده شده است.
ماهیت لپ تاپ های تینک پد
تینکپد یکی از معدود برندها در صنعت کامپیوتر محسوب میشود که با وجود وقوع تحولات متعدد فناورانه در طول سالهای گذشته، همچنان اصالت خود را حفظ کرده است.
در صنعت فناوری، ثبات در طراحی اهمیت بالایی برای شرکتها دارد و اغلب اوقات هدفی ناپیدا برای آنها محسوب میشود. به همین دلیل برای مثال، ثبات اپل در این زمینه و عرضهی آیفونهای جدیدی که در مقایسه با مدلهای سال قبل، دربردارندهی تغییرات بنیادین نیستند، هر ساله موجب طرح انتقادات شدید از سوی افراد مختلف میشود.
در نتیجه، با مرور اجمالی یک نسخه از شمارهی ۲۵ سال پیش مجلهی پیسی مگزین، به نحو کاملا غیرمنتظرهای میتوان به دهها نمونه از شواهدی دست پیدا کرد که نشان میدهند چگونه سلایق در سال ۱۹۹۲ با زمان حاضر بهشدت و به نحوی فراتر از صرفا فناورانه تغییر کردهاند. کامپیوترهای رومیزی و قابل حمل در صفحات مجله نخودیرنگ، ضمخت و غیرقابل تمایز هستند و به ندرت به جانشینان امروزی خود شباهت دارند.

اما در این مجله یک استثناء به چشم میخورد که با دیگر همنسلان خود تفاوت دارد. این دستگاه منحصربهفرد یک لپتاپ برجستهی مشکیرنگ به نام IBM ThinkPad است. بهطور دقیقتر، دستگاه مورد بحث با نام The 700C، نخستین لپتاپ تینکپد محسوب میشود که ۲۵ سال پیش در تاریخ ۵ اکتبر ۱۹۹۲ (۱۳ مهر ۱۳۷۱) معرفی شد.
در سال ۱۹۹۲، تینکپد ۷۰۰ سی بلافاصله نزد منتقدان و مشتریان به عنوان محصولی مهم شناخته شد. متیو جِی راساز پیسی مگزین آن را دستگاهی «عالی» نامید، در توصیفش از عبارات «جسورانه و موفقیتی بینظیر» استفاده کرد و در نقد و بررسی خود از آن به این نتیجه رسید که «پس از سالها طراحی کامپیوترهای همراه غیرقابل تمایز، آیبیام سرانجام موفق به انجام کار درست شده است.»
علاوه بر این، مجلههایی نظیر بیزینسویک و پیسی کامپیوتینگ جوایزی را به ۷۰۰ سی اهدا کردند. بنابر ادعای آیبیام، تینکپد در چند ماه نخست عرضهی خود بیش از ۳۰۰ افتخار بهدست آورد. این شرکت همچنین با انتشار یک بیانیهی مطبوعاتی، اعلام کرد که در مدت ۸ هفته، صد هزار سفارش برای لپتاپهای تینکپد (شامل ۷۰۰ سی و دو مدل پایینرده با نمایشگرهای تکرنگ) ثبت شده است. یکی از مدیران ارشد آیبیام در این اعلامیه اذعان کرد که «تا پیش از ماه اکتبر، آیبیام بازیگر مهمی در عرصهی رایانش همراه محسوب نمیشد؛ اما اکنون اوضاع تغییر کرده است.»
آنچه هیچ کس در آن زمان نمیدانست، این بود که نام تینکپد، زیباییشناسی طراحی و تاکید بر نوآوری فناورانه در خدمت بهرهوری قابل اطمینان میتواند چنان قدرت ماندگاری داشته باشد که به مدت ۲۵ سال دوام بیاورد. هر شهروندی از اواخر ۱۹۹۲، در صورت مواجه با یک تینکپد امروزی نظیر X1 Carbon با فرم فکتور نازک و سبکوزن – کمتر از یک سوم ضخامت و وزن ۷۰۰ سی – و نمایشگر با وضوح تصویر بالا، احتمالا بهشدت تحث تاثیر قرار خواهد گرفت و از آنجایی که از تصاحب کسبوکار کامپیوترهای شخصی آیبیام توسط لنوو بیخبر است، پس از مشاهدهی نام این سازندهی چینی به جای آیبیام دچار سردرگمی خواهد شد.
اما اگر این شخص با تینکپد ۷۰۰ سی آشنایی داشته باشد، تشخیص ایکس وان کربن به عنوان یک لپتاپ تینکپد، کار راحتی برای او خواهد بود. این موضوع به هیچ عنوان در مورد یک پاوربوک مدل ۱۹۹۲ اپل و یک مک بوک مدل ۲۰۱۷ صدق نمیکند.

اگر به دنبال محصولات مشابهی با طول عمر برند تینکپد و عناصر طراحی اختصاصی باشید، احتمال بیشتری وجود دارد که آنها را به جای کسبوکار کامپیوتر شخصی در صنعت خودرو پیدا کنید. دیوید هیل که به مدت بیش از ۲۰ سال، مسئول طراحی سری تینکپد بود، میگوید:
شما میتوانید بروید به مدل جدید پورشهی ۹۱۱ نگاه بیاندازید و آن را با مدل اولیهاش مقایسه کنید و بله، تفاوتهای بسیار زیادی وجود دارد؛ اما پورشهی جدید همچنان همان روح [قدیمی] را حفظ کرده است و از عناصری هماهنگ بهره میگیرد.
وی میمیافزاید:
این نوع «تکامل هدفمند» همان چیزی است که خالقان تینکپد همواره در پی آن بودهاند.
با سیگاتک مغزتو پرکن